Honden toegestaan in hotel

Wat je moet weten over honden toegestaan in een hotel

Vind hier een hotel met hond. De meeste mensen weten wel dat in een groot aantal vakantiehuisjes honden zijn toegestaan. Dat geldt voor zowel particuliere huisjes als op vakantieparken met hond. Wat veel mensen niet weten, is dat in meer dan 1.000 hotels binnen de Benelux huisdieren ook zijn togestaan.

ontdek de beste hondenbungalows banner

Andere regels in hotels waar honden toegestaan zijn

Of je een huisje met hond huurt of een hotelkamer met huisdier, maakt een wereld van verschil. Als je een huisje huurt, heb je niets te maken met andere gezinnen of reisgenoten. Uitgezonderd je eigen familie bijvoorbeeld. In een hotel met hond heb je te maken met honderden andere gasten, de regels van het hotel ten aanzien van een verblijf met je huisdier bijzondere huisregels.

Honden zijn vaak niet welkom in het restaurant van het hotel

8 op de 10 hotels geven aan dat er honden in het hotel zijn toegestaan maar dat dit niet geldt voor het restaurant, de bar, brasserie en zwembad. Van de hotels waar honden wel in het restaurant toegestaan zijn, geven deze aan dat de hond aangelijnd moet zijn en onder de tafel moet verblijven. Ook mogen in bepaalde hotels honden niet alleen in de hotelkamer verblijven. Honden gaan dan uit angst of paniek blaffen en dat willen hotel directies natuurlijk voorkomen. Kortom, in een hotel met huisdier heb je te maken met huisregels en ongeschreven regels voor wat betreft het gedrag van honden.

Voorbeelden van enkele aantrekkelijke hotels met hond

Hieronder volgen enkele voorbeelden van leuke hotels met hond. Hotel met hond Noordwijk Beach is een aantrekkelijk hotel aan de kust. In dit hotel zijn huisdieren onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Een ander voorbeeld van een mooi gelegen hotel met hond is het Postillion hotel nabij de Biesbosch. Een perfect hotel voor een weekendje met hond in de omgeving van Dordrecht en de Biesbosch. En heb je zin in een weekendje met hond op de Veluwe? Dit Bilderberg hotel op de Veluwe heeft alles in huis voor een onvergetelijk weekendje weg met je huisdier. Hier vind je meer hotels met hond op de Veluwe

Europarcs met hond banner

honden toegestaan in hotel

Hoeveel honden zijn er in hotels toegestaan?

In de meeste hotels waar huisdieren welkom zijn, is de limiet één hond. In andere hotels zijn per hotelkamer 2 kleine honden toegestaan terwijl in een beperkt aantal hotels in Nederland en België er geen limiet is. In alle hotels met hond geldt dat je je moet houden aan de huisregels en dat huisdieren alleen maar welkom zijn als ze geen overlast veroorzaken aan andere gasten. En uiteraard is er geen plek voor niet goed opgevoede honden en agressieve dieren. In de praktijk wordt er goed aan deze regels gehoor gegeven en kan je met veel plezier een weekendje met hond aan zee of in de bossen boeken.

De tarieven voor een overnachting met hond

In 99 van de 100 hotels moet je voor een overnachting met hond betalen. Ieder hotel heeft hiertoe zijn eigen beleid. Het ene hotel rekent maar 10,00 euro per hond per nacht terwijl het andere honden hotel wel 30,00 euro per nacht per huisdier rekent. De verschillen zijn dus groot. Als je met 2 honden een 3 nachten in een hotel met hond verblijft, kan je in het goedkoopste hotel met huisdier wel 120,00 euro besparen ten opzichte van het dure honden hotel. Ook voor een overnachting met hond geldt dus, vergelijken = besparen!